Opći uvjeti

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

SVIKONCERTI d.o.o. putnička agencija za usluge
Zagrebačka 71 | 42000 Varaždin
MBS 070099439 | OIB 36825513796 | ID HR.AB.42.070099439
član uprave Tomica Drvar-Trtinjak
gsm +385 (0)98 954 5632 | email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

u nastavku Svikoncerti.eu

Ovi opći uvjeti poslovanja propisuju uvjete i pravila za Krajnje korisnike i odnose se na korištenje Internetske stranice Svikoncerti.eu. Korištenjem Internet stranice Krajnji korisnici iskazuju da se slažu s ovim Općim uvjetima poslovanja te pristaju na korištenje Internetske stranice Svikoncerti.eu u skladu s njima te su suglasni s propisanim posljedicama. Pravo Korištenja Internetske stranice osobno je pravo Krajnjeg korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

1. Prijave i rezervacije
• Naručitelji svoje narudžbe aranžmana mogu napraviti na stranici www.svikoncerti.eu kao in na drugim posredničkim prodajnim mjestima u kojem slučaju će se uz ove opće uvjete primjenjivati Opći kao i komercijalni uvjeti tog posredničkog mjesta. Da bi se naručitelju omogućila kupnja aranžmana potrebno je da se naručitelj registrira te izradi korisnički račun sa svim podacima koji se traže (ime i prezime, adresa, poštanski broj i mjesto, država, kontakt broj telefona, email adresa). Naručitelj će nakon izvršene narudžbe zaprimiti sve detalje za izvršenje uplate. U slučaju plaćanja vrimanom/internet bankarstvom, naručitelj će na email adresu upisane kod izrade korisničkog računa dobiti ponudu sa svim detaljima po kojoj može izvršiti uplatu. U slučaju plaćanja karticama (MasterCard, Maestro, Visa, American Express, Diners) sustav će naručitelja prebaciti na sustav plaćanja PayWay. Rok važenja ponude kod odabira plaćanja virmanom/internet bankarstvom naveden je na narudžbi. Nakon isteka važenja narudžbe, narudžba se poništava, a Svikoncerti.eu nije odgovoran ukoliko naručitelj uplatu izvrši nakon isteka ponude, a u to vrijeme su aranžmani koje je naručitelj naručio rasprodani. U tom slučaju Svikoncerti.eu vraća kompletan uplaćeni iznos ili može naručitelju ponuditi drugi aranžman (isti koncert ali sa drugom ulaznicom).
Uplatom po dobivenoj ponudi ili putem kartičnog plaćanja, naručitelj u cijelosti prihvaća navedene Uvjete.
• rezervacija se smatra potvrđenom kada se zaprimi cjelokupna ili djelomična (u slučaju obročnog plaćanja) uplata od strane naručitelja
• ukoliko naručitelj ne izvrši uplatu do datuma isteka ponude smatrat će se da je odustao od narudžbe, s time da uplata mora biti vidljiva na našem računu s datumom važenja ponude
• ukoliko naručitelj izvrši uplatu nakon datuma isteka valjanosti ponude, a došlo je do promjene cijene aranžmana prema cjeniku na službenoj stranici www.svikoncerti.eu naručitelj će o tome biti obaviješten te će moći izabrati između mogućnosti otkaza narudžbe ili plaćanja promijenjenog iznosa cijene aranžmana koji je naveden na internet stranici www.svikoncerti.eu
• sve detalje oko polaska (točan termin, mjesto, kontakt broj te ime i prezime pratitelja) naručitelj će dobiti na email koji je koristio kod registracije najkasnije 2 dana prije polaska (u slučaju bilo kakve promjene, naručitelj će biti obaviješten putem emaila navedenog kod kreiranja korisničkog profila)
• Putnici su se dužni pridržavati termina polaska (točan termin, mjesto) navedenog na internet stranici Svikoncerti.eu. U slučaju kašnjenja putnika više od 15 minuta, a bez prethodne obavijesti, Svikoncerti.eu nisu dužni čekati.
Svikoncerti.eu ima pravo otkazati narudžbu i prije njenog isteka ukoliko narudžba nije uplaćena u slučaju popunjenja kapaciteta autobusa.

2. Kupnja aranžmana i plaćanje na ovlaštenim prodajnim mjestima
• Kupnja aranžmana moguća je i putem ovlaštenih prodajnih mjesta (internet stranica), gdje su mogućnosti plaćanja određeni uvjetima prodajnih mjesta.

3. Cijena aranžmana
Cijena aranžmana uključuje usluge koje su navedene na svakom aranžmanu.
Kod aranžmana sa promjenom cijena na određeni datum, kupcu se obračunava cijena koja je navedena na narudžbi.
Ukoliko, zbog greške ili previda, cijena aranžmana objavljena na internet stranici www.svikoncerti.eu nije ispravna ili je u međuvremenu promjenjena, zadržavamo pravo na izmjenu. Svikoncerti.eu zadržava pravo da Vas informira o promjeni ili ispravnosti cijene, te da Vam pruži priliku da potvrdite ili otkažete svoju narudžbu.

4. Prijevozi za maloljetne osobe
Ukoliko maloljetna osoba putuje sama bez pratnje odrasle osobe dužna je na polazak donijeti SUGLASNOST RODITELJA/STARATELJA, s kojom potvrđuju da su roditelj/staratelj suglasni da maloljetna osoba putuje na vlastitu odgovornost. Ukoliko maloljetna osoba na polazak ne donese navedenu potvrdu, Svikoncerti.eu zadržava pravo da maloljetnoj osobi ne dopusti polazak, bez posebne naknade ili povrata uplaćenih sredstava. SUGLASNOST je moguće skinuti na linku navednom u svakom aranžmanu.

5. Prodaja ulaznica za koncerte u aranžmanima i ostale događaje
Kod prodaje ulaznica za koncerte SVIKONCERTI d.o.o. sudjeluje kao posrednik u prodaji i ne odgovara za točnost cijena objavljenih na internet stranici Svikoncerti.eu jer postoji mogućnosti promjene bez prethodne najave organizatora. Kod otkaza koncerta ili drugih promjena od strane Organizatora koncerta, gdje je moguć povrat ulaznica (ukoliko Organizator koncerta odobri povrat), kupci su dužni vratiti ulaznice preporučenom poštom na adresu SVIKONCERTI d.o.o., Zagrebačka 71, 42000 Varaždin. Iznos za ulaznice se vraća na bankovni račun ili na račun kreditne kartice kojom je kupac izvršio transakciju. Troškovi poštarine ili drugi troškovi koji mogu nastati zbog otkaza ili druge promjene koje su vezane uz događaj se ne vračaju.
Sukladno čl. 79. st. 1. t. 12. Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora na daljinu (povrata novca) s obzirom da je predmet ugovora pružanje usluga vezanih uz slobodno vrijeme, koje se događaju u točno određeno vrijeme odnosno u određenom razdoblju.

6. Uvjeti plaćanja i kupnje aranžmana
• prilikom uplate na transakcijski račun naručitelj može platiti aranžman u 4 obroka plaćanja.
• ukoliko naručitelj plaća aranžman na više obroka, svaki obrok mora biti plaćen u roku 30 dana od prethodne uplate. (1. obrok - potvrda narudžbe / 2. obrok - 30 dana od uplate 1. obroka / 3. obrok - 60 dana od uplate 1. obroka / 4 obrok - 90 dana od uplate 1. obroka)
• za potvrdu rezervacije potrebno je uplatiti minimalno 25% iznosa aranžmana i dobiva se samo kod prve uplate kada je uplaćeni iznos evidentiran na računu Svikoncerti.eu (ostale uplate vode se interno).
• posljednji obrok plaćanja mora biti uplaćen 90 dana od prve uplate ili 14 dana prije koncerta, ovisno koji uvjet nastupa prije
• ulaznice u aranžmanima mogu se kupiti isključivo u sklopu aranžmana (kao paket usluga), a nikako zasebno.
• jednom kupnjena ulaznica u aranžmanu ne može se više mijenjati, vratiti ni refundirati.
• ulaznice za kupljene aranžmane NE ŠALJU se poštom, a putnik će ih dobiti na polasku ili po dolasku na mjesto koncerta (u slučaju da Svikoncerti.eu mora zamijeniti Vouchere za ulaznice), a u tom slučaju ulaznice će putnicima biti podijeljene odmah po dolasku do mjesta koncerta.

7. Otkaz putovanja od strane naručitelja - NEMA UPLAĆENU SVIKONCERTI.EU SIGURNOST
U slijedećim tabelama navedeni su iznosi na koje naručitelj ima pravo povrata u slučaju otkazivanja putovanja od strane naručitelja.
• u slučaju da naručitelj nije u mogućnosti iskoristiti kupljeni aranžman, može u svoje ime prijaviti drugog putnika bez dodatnih troškova
• u slučaju otkaza od strane naručitelja, iznos ulaznica ne ulazi u obračun povrata sukladno Čl. 5. St. 3, St. 4 općih uvjeta, te ista ostaje u vlasništvu kupca
• u slučaju otkaza od strane naručitelja i povrata prema navedenim uvjetima, kupac kupljenu ulaznicu može preuzeti uz prethodni dogovor sa Svikoncerti.eu
• u slučaju otkaza od strane naručitelja, Svikoncerti.eu će u roku 10 dana, od dana potvrde za otkazivanjem, izvršiti povrat pripadajućeg iznosa.
• u slučaju plaćanja aranžmana karticom povrat će biti izvršen na karticu sa koje je uplata izvršena.
• u slučaju plaćanja aranžmana na transakcijski račun Svikoncerti.eu naručitelj je obvezan poslati broj računa na koji se može izvršiti povrat.
Za naše putničke aranžmane primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača Članak 79, stavka 12, te kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora!

U slučaju kupnje dva ili više aranžmana na jednoj narudžbi, a narudžba nije uplaćena u cijelosti (kod plaćanja na rate uplatom na naš transakcijski račun), uplata se dijeli na broj kupljenih aranžmana. U slučaju da kupac želi otkazati dio naručenih aranžmana, uplaćeni iznos za otkazane aranžmane ne može se prenijeti na aranžmane koje kupac ne otkazuje. U tome slučaju na otkazane aranžmane primjenjuje se točka 7.3 Općih uvjeta.
Kod kupnje kreditnom karticom smatra se da je kupac platio aranžman u cijelom iznosu te se na njega odnosi Članak 7.1 ili 7.2, iako je odabrao obračno plaćanje!

7.1 Ukoliko aranžman uključuje prijevoz ili prijevoz i ulaznicu (aranžmani bez noćenja)
Ukoliko naručitelj želi otkazati svoju rezervaciju mora to učiniti pismeno na našu email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Datum prijema pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema tablici koja slijedi.
Za aranžmane uplaćene u cijelosti (i karticama na rate) povrat se obračunava prema uvjetima u tablici.
Za aranžmane plaćene kreditnim karticama iznos za povrat se smanjuje za 5% radi naknada kartićarskih kuća.

Za otkaz aranžmana prije početka putovanja:  Postotak povrata od iznosa prijevoza
(ulaznica ne ulazni u iznos povrata):
 
Postotak koji Svikoncerti.eu zadržava od iznosa
prijevoza (+ iznos ulaznice):
 
 Do 30 dana 80% iznosa prijevoza  20% iznosa prijevoza + iznos ulaznice ukoliko je odabrana 
Od 29 dana do 15 dana   50% iznosa prijevoza 50% iznosa prijevoza + iznos ulaznice ukoliko je odabrana 
Od 14 dana do 72h   20% iznosa prijevoza 80% iznosa prijevoza + iznos ulaznice ukoliko je odabrana 
Od 72h  0% iznosa prijevoza   100% iznosa prijevoza + iznos ulaznice ukoliko je odabrana

7.2 Ukoliko aranžman uključuje prijevoz i noćenje ili prijevoz, ulaznicu i noćenje (aranžmani sa noćenjem)
Ukoliko naručitelj želi otkazati svoju rezervaciju mora to učiniti pismeno na našu email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Datum prijema pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema tablici koja slijedi.
Za aranžmane uplaćene u cijelosti (i karticama na rate) povrat se obračunava prema uvjetima u tablici.
Za aranžmane plaćene kreditnim karticama iznos za povrat se smanjuje za 5% radi naknada kartićarskih kuća.

Za otkaz aranžmana prije početka putovanja:  Postotak povrata od iznosa prijevoza
(ulaznica ne ulazni u iznos povrata):
 
Postotak koji Svikoncerti.eu zadržava od iznosa prijevoza i noćenja
(+ iznos ulaznice ukoliko je odabrana):
 Do 30 dana 70% iznosa prijevoza i noćenja 30% iznosa prijevoza i noćenja + iznos ulaznice ukoliko je odabrana 
Od 29 dana do 15 dana   40% iznosa prijevoza i noćenja 60% iznosa prijevoza i noćenja + iznos ulaznice ukoliko je odabrana 
Od 14 dana do 72h   10% iznosa prijevoza i noćenja
90% iznosa prijevoza i noćenja + iznos ulaznice ukoliko je odabrana 
Od 72h  0% iznosa prijevoza   100% iznosa prijevoza i noćenja + iznos ulaznice ukoliko je odabrana

7.3 Za aranžmane koji se plaćaju u ratama te nisu u cijelosti uplaćeni vrijede slijedeći uvjeti:
Ukoliko naručitelj želi otkazati svoju rezervaciju mora to učiniti pismeno na našu email adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Datum prijema pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova prema tablici koja slijedi.
Za aranžmane koji su djelomično plaćeni (plaćanje internet bankarstvom/općom uplatnicom) povrat se obračunava prema uvjetima u tablici:

Za otkaz aranžmana prije početka putovanja:  Postotak povrata uplaćenog iznosa: Postotak koji Svikoncerti.eu zadržava od uplaćenog iznosa
 Do 14 dana 50% uplaćenog iznosa
50% uplaćenog iznosa
Od 13 dana do 72 sata  15% uplaćenog iznosa
85% uplaćenog iznosa
Od 72h  0% iznosa prijevoza   100% uplaćenog iznosa

• Ova tablica predstavlja postoak povrata uplaćenog iznosa bez obzira je li naručitelj kod narudžbe odabrao Svikoncerti.eu Sigurnost ili nije. Ukoliko je odabrana i Svikoncerti.eu Sigurnost, ona ulazi u iznos za povrat.
U slučaju da kupac kupuje aranžmane plaćanjem na rate (internet bankarstvom/virmanom) te ne uplati ukupan iznos aranžmana u roku 60 dana od prve uplate Svikoncerti.eu ima pravo smatrati navedenu narudžbu kao otkazanu od strane kupca te će za povrat primjeniti uvjete Otkaza putovanja od strane kupca s plaćanjem na rate!

7.4. Pravo na raskid ugovora u slučaju promjene glavnih obilježja putovanja i iskoristivost Vouchera:
Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu (ZOPUT) od 26. lipnja 2021., Članak 36. stavak 8, kupac ima pravo na jednostrani raskid putovanja. U slučaju zahtjeva za otkazivanje putovanja potrebno je poslati mail na povrati[at]svikoncerti.eu
Vouchere koje su kupci dobili prilikom odustanka od kupljenog aranžmana, kupci mogu iskoristiti za putovanje kojem je glavni organiizator Svikoncerti.eu.

8. Svikoncerti.eu Sigurnost - UPLAĆENA SVIKONCERTI.EU SIGURNOST
Svikoncerti.eu nudi uz kupnju aranžmana i kupnju Putnog osiguranja te Osiguranja od otkaza putovanja. Ono mora biti odabrano kod rezervacije aranžmana i naknadna rezervacija za Svikoncerti.eu Sigurnost nije moguća.

PUTNO OSIGURANJE (19,00kn / aranžmanu) uključuje osigurane iznose:
• u slučaju ozlijede: do 10.000€
• u slučaju smrti: do 5.000€

OSIGURANJE OD OTKAZA putovanja od strane putnika uključuje:
• povrat 90% iznosa aranžmana no ne uključuje iznos osiguranja

PUTNO OSIGURANJE I OSIGURANJE OD OTKAZA putovanja od strane putnika uključuje:
• u slučaju ozlijede: do 10.000€
• u slučaju smrti: do 5.000€
• povrat 90% iznosa aranžmana no ne uključuje iznose osiguranja

Ukoliko naručitelj uplati OSIGURANJE OD OTKAZA, može raskinuti rezervaciju i zatražiti povrat novaca do 72h prije polaska. U tom slučaju vraća mu se 90% uplaćenoga iznosa aranžmana, no ne uključuje povrat iznosa koji je uplaćeni za Svikoncerti.eu Sigurnost te eventualne dodatne troškove.
Naručitelj može u svoje ime prijaviti drugog putnika bez dodatnih troškova. Ukoliko je ostalo manje od 72h do polaska Osiguranje od otkaza ne vrijedi te Svikoncerti.eu zadržavaju uplaćeni iznos.
Povrat se vrši prema uvjetima Osiguravatelja.

9. Zamjena kupljenih aranžmana
Zamjena aranžmana nije moguća već ukoliko kupac želi zamijeniti već kupljeni aranžman za neki drugi iz naše ponude mora otkazati već narućeni aranžman te za novi aranžman napraviti novu narudžbu. Za zamjenu aranžmana, odnosno za aranžman koji se otkazuje primjenjuju se svi uvjeti otkazivanja aranžmana iz točke 7. ili 8. Općih uvjeta.

10. Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
Svikoncerti.eu ima ugovorenu policu osiguranja jamčevine turističkih paket aranžmana i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana kod Generali osiguranja d.d., Bani 110, 10010 Zagreb. U slučaju da dođe do platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja putnici koji se zateknu na putovanju neka se odmah jave u Generali osiguranje d.d. na telefon +385 1 46 00 400. Ovaj dokument omogućava putniku neposredno ostvarenje prava na naknadu štete ili povrat troškova proizašlih iz izostajanja putovanja ili povratka u mjesto polaska, a sve zbog platne nemogućnosti ili stečaja ovog organizatora putovanja.

11. Načini plaćanja
Svikoncerti.eu prihvaća plaćanje po narudžbi virmanom / internet bankarstvom direktnom uplatom na transakcijski račun tvrtke te on-line kreditnim karticama MasterCard, Maestro, Visa, American Express, Diners, Discover.
Sve cijene na stranicama Svikoncerti.eu izražene su u kunama te sadržavaju PDV. U ovom slučaju PDV je obračunat po posebnom postupku oporezivanja – putničke agencije od 01.07.2013.
U slučaju plaćanja aranžmana iz inozemstva, kupac je obavezan platiti trošak bankarske provizije za inozemno plaćanje.

PLAĆANJE OPĆOM UPLATINCOM ILI INTERNET BANKARSTVOM (MOGUĆNOST PLAĆANJA NA RATE):
• kod odabira ove vrste plaćanja Naručitelju će na email koji je naveo kod registracije stići ponuda po kojoj može izvršiti uplatu.
• kod vršenja uplate općom uplatnicom ili internet bankarstvom Naručitelj OBAVEZNO mora navesti BROJ NARUDŽBE te POZIV NA BROJ plaćanja koji je naveden u ponudi kako bi uplata mogla biti povezana sa narudžbom. U slučaju da Naručitelj ne upiše ISPRAVAN POZIV NA BROJ te Svikoncerti.eu ne može povezati uplatu sa narudžbom, Svikoncerti.eu nije odgovoran ukoliko se naručitelju ne potvrdi narudžba, odnosno ukoliko se za Naručitelja ne rezerviraju mjesta i ulaznice.
• za potvrdu narudžbe potrebno je izvršiti uplatu prema dobivenoj ponudi. Za PLAĆANJE NA RATE potrebno je uplatiti minimalno 25% iznosa primljene ponude ali u roku datuma valjanosti ponude, dok se ostatak može uplatiti u roku 90 dana od prve uplate ili 14 dana prije polaska ukoliko ovaj uvjet nastupa prije. U slučaju da je od narudžbe manje od 14 dana do polaska nije moguće plaćanje na rate te je potrebno uplatiti 100% iznosa aranžmana. U suprotnom Svikoncerti.eu zadržava pravo neprihvažanja narudžbe.
• PLAĆANJE NA RATE nije potrebno prethodno najavljivati kod narudžbe. Svikoncerti.eu će svaku uplatu koja je minimalno 50% iznosa smatrati plaćanjem na rate te ju kao takvu prihvatiti. Svikoncerti.eu ima pravo izmjene mogućnosti obročnog plaćanja u iznimnim ili pojedinim aranžmanima, a o čemu će Naručitelji biti obaviješteni kod same izrade narudžbe ili u samom aranžmanu.

PLAĆANJE KARTICAMA ON LINE (do 6 rata)! Broj rata odabire se na posljednjem koraku Rezervacije, kada se upisuju i podaci s kartice!
Do 6 rata moguće je plaćanje karticama: American Express, Diners, MasterCard ZABA, Visa Avenue Mall ZABA! (min 659,00kn)
Ostale kartice jednokratno!
Sve cijene na stranicama Svikoncerti.eu izražene su u kunama te sadržavaju PDV. U ovom slučaju PDV je obračunat po posebnom postupku oporezivanja – putničke agencije od 01.07.2013.
On line Plaćanje dostupno je od 0 – 24h te je omogućeno slijedećim karticama: American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Discover

 

12. Izjava o sigurnosti
Plaćanje i kupovina na našim internet stranicama je potpuno sigurna. Za intentet kreditnim karticama plaćanje koristimo T-Com Pay Way Gateway servis za internet naplatu.

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

PayWay american jamstvo mastercard securecode visa verified

13. 3dsecure upute za sigurnu internetsku trgovinu
http://www.erstecardclub.hr/Press/Vijesti/Vijest/22-tra-2013/3D-SecureCode-usluga-za-sigurnu-internetsku-kupnju.html?bmlcNDU%3d

14. Izjava o konverziji
All payments will be effected in Croatian currency. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.
Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

15. Otkaz putovanja od strane Svikoncerti.eu
Ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika, Svikoncerti.eu zadržava pravo otkaza putovanja, ali najkasnije 3 dana prije početka putovanja ili samo iz pojedinih mjesta polaska ukoliko se ne prijavi dovoljan broj putnika. Najmanji broj putnika potreban za izvršenje pojedinog putovanja je 20 putnika. Svikoncerti.eu zadržava pravo potpune i djelomične promjene programa putovanja ukoliko prije početka putovanja nastupe izvanredne okolnosti koje nije bilo moguće predvidjeti ili izbjeći. Ukoliko Svikoncerti.eu otkaže putovanje, naručitelj ima pravo na isplatu cijelog uplaćenoga iznosa, ali ne i na naknadu štete ili eventualnih dodatnih troškova koje je putnik pretrpio zbog otkazivanja putovanja. Kod otkaza putovanja od strane Svikoncerti.eu naručitelj ima pravo na povrat cijelog iznosa bez obzira da li je uplaćena Sigurnost od otkaza ili nije. U slučaju da se dio putovanja izvršio, putnici imaju pravo na djelomičan povrat, koji će biti određen od strane Svikoncerti.eu, a prema prijeđenom dijelu puta.

16. Otkaz koncerta na dan dolaska na mjesto koncerta
Ukoliko je koncert odgođen prije polaska te najavljen za novi termin, naručitelji imaju pravo na povrat cijelokupnog iznosa ali do određenog roka koji će biti određen u tom slučaju za svaki koncert zasebno, a o tome će svi naručitelji biti obaviještenim e-mailom kojeg su upisali kod registracije korisničkog računa. Nakon navedenog roka naručitelj nema pravo na povrat uplaćenoga iznosa zbog vlastitog odustajanja od putovanja već može zahtijevati povrat u skladu s Općim uvjetima. U slučaju da je putovanje započelo i na putu se dozna za otkazivanje koncerta, naručitelj ima pravo na povrat dijela uplaćenoga iznosa, a koji će odrediti Svikoncerti.eu prema prijeđenom dijelu puta. Povrat iznosa ulaznice za koncert koji je otkazan Svikoncerti.eu vraća tek nakon odobrenja Organizatora, kada Organizator osigura sredstva za povrat, te u tom slučaju Naručitelj tek tada ima pravo na povrat iznosa cijene ulaznice. U slučaju da Organizator koncerta ili sam izvođač otkaže nastup na dan koncerta, odnosno kada putnici već stignu na mjesto koncerta, Svikoncerti.eu se obvezuje vratiti uplaćeni iznos samo za ulaznice, ali samo za koji Organizator koncerta osigura povrat. Svikoncerti.eu ne vraća uplaćene iznose za ulaznice ukoliko Organizator koncerta ne odobri povrat. U ovom slučaju novac za prijevoz Svikoncerti.eu ne vraća.

17. Polaznici putuju na vlastitu odgovornost
Svikoncerti.eu NE preuzima nikakvu odgovornost za moguće ozljede, krađe i drugo, što bi se moglo dogoditi tijekom putovanja. Maloljetne osobe mogu putovati same ali na vlastitu odgovornost uz ovjerenu suglasnost roditelja/staratelja (suglasnost nije potrebno ovjeravati u javnobilježničkom uredu). Putnici su dužni slijediti upute organizatora, vodiča i vozača autobusa te držati red i čistoću u autobusu. Ukoliko dođe do onemogućavanja normalnog tijeka putovanja, nasilnog ili uvredljivog ponašanja prema vodiču, vozaču ili ostalim putnicima, zadržavamo pravo da osobu koja radi probleme uskratimo prijevoz. Osoba kojoj je uskraćen daljnji prijevoz troškove daljnjeg putovanja snosi na vlastitu odgovornost te nema pravo na povrat uplaćenoga iznosa.

18. Šteta u autobusu od strane putnika
Ukoliko dođe do oštećenja autobusa od strane putnika ili treće osobe, zadržavamo pravo pozvati policiju koja dalje intervenira prema prekršitelju. Svikoncerti.eu ima pravo tražiti naknadu štete u ime prijevoznika.

19. Termin povratka
Predviđeni polazak prema mjestu polaska nakon događaja na koji se putuje je pola sata, a maksimalno sat vremena. Svikoncerti.eu je dužan držati se protokola putovanja te ukoliko putnik kasni na mjesto povratka i ne javlja se na kontakt telefon koji je predao kod rezervacije putovanja, Svikoncerti.eu može nastaviti putovanje bez putnika ukoliko prođe dodatnih 15 min od maksimalnog termina povratka. U ovom slučaju putnik preuzima odgovornost za povratak te sam snosi troškove nastavka putovanja ili povratka.

20. Putovanja u inozemstvo
Putnici su obvezni posjedovati valjane osobne putne isprave. Nevaljane isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ne proizvode nikakve štetne posljedice za Svikoncerti.eu, a ukoliko bi zbog takvog propusta putnika Svikoncerti.eu pretrpio dodatnu štetu, putnik je dužan istu nadoknaditi. Ukoliko za vrijeme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnih isprava, troškove izdavanja novih isprava snosi sam putnik. Ukoliko su putnici strani državljani, a potrebna je viza, moraju sami osigurati za svu dokumentaciju za putovanje u inozemstvo (vize...). putnici su dužni poštovati carinske, devizne i zakonske propise Republike Hrvatske i država kroz koje se putuje. Ukoliko putnik zbog isteka valjanosti putnog dokumenta ili vlastitog nepoštivanja carinskih, deviznih ili zakonskih propisa ne može nastaviti putovanje, sam snosi posljedice i troškove koji proizađu. Svikoncerti.eu nije odgovoran za odluke carinskih i policijskih i drugih državnih tijela kojima se putniku ne dozvoljava ulazak u pojedinu zemlju.

21. Reklamacije i prigovori
Naglašavamo da je u interesu naručitelja da svoj prigovor svakako dostave e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Pisani prigovor Naručitelj je dužan uložiti u roku od 8 dana nakon završetka putovanja. Ukoliko naručitelj uloži pismeni prigovor nakon tog roka, Svikoncerti.eu takav prigovor nije dužan uzeti u obzir. Svikoncerti.eu je dužan donijeti pismeno rješenje na ovaj prigovor u roku od 14 dana po primitku prigovora, a može odgoditi rok rješenja o pritužbi za dodatnih 14 dana zbog prikupljanja informacija. Dok postupak rješenja traje, a ukupno najviše 14, odnosno 28 dana nakon ulaganja prigovora, naručitelj se neopozivo odriče posredovanje bilo koje druge osobe ili druge institucije, kao i davanja informacija u medije. Isto tako u ovom vremenu naručitelj se odriče prava na tužbu. Najviši iznos nadoknade po prigovoru može doseći iznos prigovorenog dijela usluga, a ne može obuhvatiti već iskorištene usluge kao ni cjelokupni iznos aranžmana.

22. Obveze Svikoncerti.eu
Svikoncerti.eu je dužan brinuti se o izvršenju usluga, kao i o izboru davatelja usluga, pažnjom dobrog gospodarstvenika te skrbiti o pravima i interesima putnika. Svikoncerti.eu će sve navedene obveze iz svojih programa izvesti u potpunosti i na opisani način, osim u slučaju "više" sile ili promijenjenih okolnosti. Ako bude moguće Svikoncerti.eu će u takvim slučajevima ponuditi zamjensko rješenje. Svikoncerti.eu nije dužan pružati usluge van ovih Uvjeta. Svikoncerti.eu ne odgovara za eventualne pogreške u tisku.

23. Obveze putnika i odgovornost za štetu
Putnik je dužan na zahtjev organizatora pravodobno dostaviti sve podatke potrebne za organiziranje putovanja te podatke potrebne za prelazak preko granice. Putnik sam odgovara za štetu koju prouzroči, a posebno za štetu koja je nastala kao posljedica nepoštivanja ugovora i ovih Općih uvjeta. Štetu koju je prouzročio, putnik će snositi prema pravnoj osobi kojoj je štetu nanio.

24. Komentari
Svi komentari upisani na stranici www.svikoncerti.eu isključivo su izražavanje stava korisnika koji ga je napisao te Svikoncerti.eu ne snosi nikakve posljedice na komentare koji su upisani na stranici. Svikoncerti.eu zadržava pravo izbrisati komentar za koji smatra da je neprikladan te će sve komentare koji vrijeđaju po bilo kojoj osnovi ili su neprimjerenog sadržaja izbrisati.

25. Youtube linkovi
Svikoncerti.eu koristi Youtube linkove korisnika koji su registrirani korisnici Youtube-a te ni u kojem slučaju nije vlasnik niti distributer prikazanog videa te se ograđuje od bilo kakve odgovornosti. U slučaju da postoji kršenje autorskih prava, odgovoran je isključivo korisnik koji je sadržaj postavio na Youtube, a ni u kojem slučaju Svikoncerti.eu. U tom slučaju Svikoncerti.eu će sporan sadržaj maknuti.

26. Izjava o privatnosti
Svikoncerti.eu se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici SVIKONCERTI d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Djelomičnom ili cijelokupnom uplatom naručitelj u cijelosti prihvaća program i Opće uvjete.

Ovi uvjeti primjenjuju se na sve kupljene aranžmane koji nisu realizirani s danom 02.05.2020.
Varaždin, 02.05.2020.

Hamag Bicro
EU
ESIF

Koristimo kolačiće

Kolačiće (eng. cookies) koristimo kako bismo Vam pružili što bolje korisničko iskustvo, prikaz sustava navigacije, funkcionalnosti upravljanja košaricom i sl...
Također koristimo i Google Analytics koji sam kao i mnoge druge stranice također koriste kolačiće.

Nastavkom korištenja stranica slažete se da možemo postavljati ove vrste kolačića na vašem uređaju/računalu.

U redu Izbriši kolačiće